Arsenal pakt FA Cup na strafschoppen

Arsenal heeft het seizoen toch nog een beetje glans kunnen geven. In de stromende regen won de ploeg na het nemen van penalty's de FA cup in de finale tegen Manchester United.

Zowel in de reguliere speeltijd als in de verlenging kwamen beide teams, ondanks een aantal goede kansen, niet tot scoren. Gedurende de wedstrijd was United net iets beter dan Arsenal. Ruud van Nistelrooy en Wayne Rooney, kreeg een aantal aardige mogelijkheden. Vooral de Nederlandse spits had zuiniger om mogen springen met de kansen die hem geboden werden. Arsenal kon daar slechts een paar kleine kansjes tegenover stellen, waaronder wel een knappe vrije trap van invaller van Persie.

Dennis Bergkamp kon niet echt indruk maken in de wedstrijd, en werd in de tweede helft dan ook gewisseld. In de tweede helft van de verlenging liep Jose Antonio Reyes tegen een tweede gele kaart op, waardoor hij het veld moest verlaten.

Arsenal wist vervolgens alle vijf de penalty's te benutten. De derde strafschop werd overtuigend genomen door Robin van Persie. De winnende penalty kwam van de voet van Patrick Vieira. Paul Scholes miste als enige voor Manchester United.