Bergkamp weet nog steeds niets

Dennis Bergkamp hekelt de manier van werken van Arsenal. De begaafde aanvaller weet nog steeds niet of hij in aanmerking komt voor contractverlenging.

Bergkamp wil graag nog één jaar actief zijn voor The Gunners. Arsenal heeft echter nog steeds niets van zich laten horen. "Blijkbaar moet het elk jaar zo gaan. Op de één of andere manier wachten ze altijd op het laatste moment", zo stelt Bergkamp.

Vanavond speelt Arsenal de competitiewedstrijd tegen Everton. Als Bergkamp's contract niet verlengd wordt, zal dat zijn laatste wedstrijd in het shirt van Arsenal zijn. Als het aan Bergkamp zelf ligt komt het echter niet zo ver. "We zitten aan het eind van een lang seizoen en ik voel me goed. Ik heb in totaal 34 wedstrijden gespeeld en dat is niet slecht voor een speler van mijn leeftijd op dit niveau. Ik wil niet naar een andere club, ook niet naar Ajax. Ik ben daar twaalf jaar geleden weggegaan en er is veel veranderd. Er zijn veel mensen vertrokken en daar zijn nieuwe gezichten voor in de plaats gekomen. Het is bovendien moeilijk om op mijn leeftijd een stap terug te doen qua competitie, terwijl je nog op het hoogste niveau mee kan", aldus Bergkamp.