Voorbeschouwing Parijs - Roubaix

Parijs - Roubaix is voor renners die niet goed over de kasseien gaan een verschrikking, maar er zijn ook renners die er ieder jaar naar uitkijken. Wat zal Parijs – Roubaix dit jaar brengen?

Zondag kunnen de fans van mooie wielerplaatjes hun hart ophalen, want daar zorgt Parijs – Roubaix ieder jaar weer voor. Plaatjes van renners die er compleet doorheen zitten, renners die lek rijden op weer een kasseienstrook en de renners die zich teleurgesteld in Roubaix omkleden. Daarnaast de plaatjes van bij droog weer de stof en bij nat weer de modder die de renners bedekt.

Afgaande op de weerberichten kan je de modder verwachten. Modder, natte steentjes en vermoeide renners zijn een combinatie die voor valpartijen zorgen. De echte topfavorieten zal dat niet deren. Van Petegem kondigde al aan dat hij liever het risico neemt in Parijs – Roubaix te vallen dan in bijvoorbeeld Gent – Wevelgem. Binnen het wielrennen wordt ook wel eens gezegd dat de mannen in vorm niet vallen of lekrijden, maar die theorie is al vaak onderuit gehaald.

Uiteraard is voor de Belgen het duel Boonen – Van Petegem weer aan de orde van de dag. Boonen bewees al op 21-jarige leeftijd met de top in Parijs – Roubaix mee te kunnen en gaat nu twee jaar later voor de winst. De ‘oude’ krijger Van Petegem laat zich echter niet aan de kant schuiven en staat zondag ook weer als favoriet aan de start.

Natuurlijk is de winnaar van vorig jaar, Magnus Backstedt, ook dit jaar weer favoriet. De Ronde van Vlaanderen reed hij naar eigen zeggen als een veredelde training en in Gent – Wevelgem liet hij zien erg sterk te zijn. Daarnaast staan oud-winnaars Knaven en Tafi aan de start. Knaven moet echter vooral voor Boonen rijden en Tafi komt voor eerherstel, maar lijkt niet meer het tempo te kunnen rijden van een paar jaar terug.

Eigenlijk zijn er veel meer namen om te noemen, want het deelnemersveld is zoals altijd specifiek, maar sterk. Sterke mannen die in de finale ook wel mee zouden kunnen zijn Leon van Bon, Marc Wauters, Fabian Cancellara, Juan Antonio Flecha, Steffen Wesemann, Nico Mattan, George Hincapie, Thor Hushovd en zo kunnen nog meer namen worden genoemd. Wie er werkelijk meekunnen in de finale, zal zondag moeten blijken. Alle tekenen wijzen vooraf echter al op een mooie en spannende koers.

Submitter:  Bron: FOK!