Mathijsen: Ik heb geen 'jumpersknee'

De knieblessure van AZ-speler Joris Mathijsen blijkt minder ernstig dan eerder deze week werd aangenomen.

Na een uitspraak van bondscoach Marco van Basten verschenen er in de media berichten dat de international van AZ een 'jumpersknee' zou hebben; een ontstoken aanhechtingspees. "Maar dat is helemaal niet zo", aldus Mathijsen. "Het moet maar eens uit de wereld dat ik daar last van zou hebben."

Mathijsen zegt zelf dat hij slechts last heeft van een "ontstoken vetlichaam" achter de pees. "Als je een echte jumpersknee hebt, kun je niet eens fatsoenlijk een trap oplopen. Dat is bij mij niet het geval. Door het ontstoken vetlichaam zit er wat vocht achter de pees en dat irriteert. Het is allerminst een echt ernstige kwetsuur."

Waarschijnlijk zal de competitietopper aankomende zondag tegen Ajax nog iets te vroeg zijn voor de verdediger. "Tegen Villarreal (2-1-winst) kon ik echt niet spelen. Ik kon niet aanzetten en niet voluit voetballen. Ik was 90 procent en dan moet je tegen een tegenstander van dat formaat niet meedoen. Ik hoop dat ik zondag tegen Ajax mee kan doen, maar als ik ook maar iets twijfel, speel ik niet. Dan richt ik me liever op donderdag op de return van het duel met Villarreal."