Devolder wint Driedaagse De Panne

In de Driedaagse De Panne stonden vandaag een etappe en een afsluitende tijdrit op het programma. Steels won de etappe, Ekimov de tijdrit en Devolder pakte het algemeen klassement.

Voor de korte etappe van vandaag hadden een aantal favorieten voor de Ronde van Vlaanderen besloten een extra rustdag te pakken. Peter van Petegem en Steffen Wesemann gingen niet meer van start. Tom Boonen reed de etappe wel, maar reed 's middags niet meer mee in de tijdrit.

In de ochtendetappe sprongen vier man vroeg weg, maar werden tegen het einde van de etappe door het peloton weer bijgehaald. In de sprint wist de Belgische kampioen Tom Steels te winnen.

's Middags was Viatsjeslav Ekimov de snelste. De oude krijger wist voor de derde keer de tijdrit in de driedaagse te winnen; 1996 was voor hem de eerste keer. Voor het algemeen klassement sloeg zijn ploeggenoot Stij Devolder de slag. Devolder wist 19 seconden sneller te rijden dan zijn vluchtgenoot van dinsdag Ballan en Devolder pakte daarmee de winst in het eindklassement.

Eindklassement:
1. Stijn Devolder (Bel) in 13u15'16"
2. Alessandro Ballan (Ita) op 16"
3. Nico Mattan (Bel) 24"
4. Luis Leon Sanchez (Spa) 44"
5. Roberto Petito (Ita) 45"
6. Servais Knaven (Ned) 1'01"
7. Michael Albasini (Zwi) 1'25"
8. Matthew Hayman (Aus) 1'31"
9. Roy Sentjens (Bel) 1'34"
10. Mirko Celestino (Ita) 2'04