Veiligheidsnetten terug in Kuip

De veiligheidsnetten achter beide doelen zullen voor onbepaalde tijd terugkeren in de Kuip. Feyenoord reageert met deze maatregel op de ernstige ongeregeldhedem afgelopen donderdag tijdens de UEFA-beker wedstrijd tegen Sporting Lissabon (1-2) Voor en tijdens die wedstrijden werden er vanaf de tribune verschillende voorwerpen en vuurwerk het veld opgegooid.

Met ingang van de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal zondag, zullen er langs de zijlijnen van het veld ook extra stewards worden ingezet. En tevens dient het publiek bij elke thuiswedstrijd van de Rotterdamse ploeg rekening te houden met een zeer uitgebreide fouillering.

Op hun eigen site laat Feyenoord weten dat de maatregelen van kracht blijven totdat alle mensen die donderdag vuurwerk en/of voorwerpen op het veld wierpen, zijn aangehouden.

"Zoals zo vaak lijden de goede supporters onder die paar slechte, maar we zijn het nu spuug- en spuugzat", aldus directielid Jan Willem van Dop. "Het is een trieste zaak, maar we zijn gedwongen om maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. We kunnen niet langer toestaan dat Feyenoord de dupe wordt. Totdat we de daders te pakken hebben, blijven de maatregelen daarom van kracht."