Uitslag FC Barcelona - Chelsea FC

FC Barcelona ontving in het eigen Camp Nou Chelsea voor de eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Champions League. De formatie van Frank Rijkaard won met 2-1.

De onderlinge cijfers voor het duel spraken in het voordeel van Barcelona (driemaal winst met doelcijfers 12-1), de Engelse miljoenenformatie verliest tegenwoordig echter maar zelden. Afgelopen weekend wist Newcastle de ploeg voor het eerst op de knieen te krijgen. Chelsea kon deze wedstrijd niet beschikken over Arjen Robben, een gemis zo bleek.

Barcelona creeerde zich in het eerste kwartier al vijf mogelijkheden. Ronaldinho en Samuel Eto'o hadden hun vizier echter niet op scherp staan. Chelsea probeerde het via snelle tegenstoten. Na een klein halfuur luwde de Catalaanse storm. Niet veel later kreeg Chelsea de eerste kans. Een voorzet werd door Juliano Belletti in het eigen doel getikt. De rust werd vervolgens met de 0-1 score bereikt.

In de tweede helft verkreeg Barca nog meer balbezit, dat opliep tot in de 64%. De blauwe muur kon echter niet worden geslecht. Na het wegzenden van Didier Drogba in de 55e minuut, die zijn tweede geel kreeg voor inkomen met een gestrekt been, zette de thuisploeg aan. Rijkaard bracht Maxi Lopéz in de ploeg, die al snel doeltrof. Onder impuls van de invaller stuwde Barcelona plots door de defensie heen. Het tweede doelpunt van Eto'o was mede het gevolg van de fraaie assist van Maxi Lopéz. Alhoewel Barcelona nog grote kansen kreeg, benutte ze die niet. De 2-1 zege biedt de Catalanen een bescheiden basis om verder te komen. Over twee weken is de return in Londen.

FC Barcelona - Chelsea FC (2-1)
33' Belletti 0-1 (ed)
67' Maxi Lopéz 1-1