Rockets verliezen weer eens

Na acht duels op rij te hebben gewonnen verloren de Houston Rockets vannacht van de Seattle Supersonics. In eigen huis waren de Sonics met 87-85 te sterk.

All-stars Ray Allen, 29 punten, en Rashard Lewis, 23 punten, waren verantwoordelijk voor de late winst van de Sonics. Allen en Lewis tekenden samen voor 13 van de Sonics' laatste 16 punten. Zij maakten daarmee een acherstand van negen punten goed, wat het einde betekende van de winning-streak van de Rockets. De Sonics hadden het de hele wedstrijd moeilijk en schoten maar 36% van hun schoten raak. Maar door goed verdedigen in het laatste kwart gingen zij er toch met de winst vandoor.

Topscorer van de wedtrijd werd Yao Ming van de Rockets met 30 punten. Helaas voor de Rockets werd Ming met nog twee minuten te spelen van het veld gestuurd met zes persoonlijke fouten. David Wesley maakte 19 punten en Tracy McGrady 17 voor de Rockets die Bobby Sura moesten missen vanwege een blessure.

Terugkeer Redd doet Bucks goed
Met Michael Redd terug op de vloer hebben de Milwaukee Bucks met 112-102 gewonnen van de Charlotte Bobcats. Redd had de laatste drie wedstrijden gemist vanwege een blessure aan zijn vinger. Voor de Bucks was het een belangrijke overwinning met het oog op de play-offs, helemaal omdat concurrent New Jersey verloor van Toronto.

Redd scoorde 39 punten en evenaarde daarmee zijn seizoensrecord. Hij kwam pas op stoom in de tweede helft met 25 punten, waarvan 14 in het laatste kwart. "In het begin deed ik nog rustig aan in verband met mijn vinger, ik was er niet helemaal gerust op," aldus Redd. "Maar ik heb een goede training gehad gisteren, en het ging weer vanzelf. Het voelt wel een beetje stijf, maar dat heb ik er voor over als ik iedere avond zo speel."

Dan Gadzuric speelde een goede wedstrijd. In 19 minuten kwam hij net niet tot een double-double met acht rebounds en negen punten. Desmond Mason scoorde 20 punten voor de Bucks. Bij de Bobcats werd Brevon Knight topscorer met 19 punten.

O'Neal geblesseerd, Miami verliest
De Miami Heat hebben, na overtime, met 105-101 verloren van de verassend goed spelende Chicago Bulls. De Heat moesten sterspeler Shaquille O'Neal al na twee minuten missen. O'Neal kwam verkeerd terecht na een poging te scoren en greep direct naar zijn linkerknie. In de kleedkamer werden röntgenfoto's gemaakt, maar daar was niets op te zien. Het is nog onzeker of O'Neal vanavond kan spelen tegen Indiana.

Ook zonder Shaq hadden de Heat alle kansen om te winnen. Het was echter rookie Ben Gordon die de wedstrijd in het voordeel van de Bulls besliste. Gordon scoorde 29 punten vanaf de bank, 20 punten van zijn totaal in de laatste vijf minuten en in overtime. De Heat verspeelden een voorsprong van negen punten. Het was voor de Bulls de vierde overwinning op rij.

Dwyane Wade maakte 21 punten en had elf assists voor de Heat, Damon Jones maakte er 18. Het was pas de tweede nederlaag in de laatste tien duels voor Miami.