Nuggets winnen in Atlanta

Voor het eerst sinds 1988 hebben de Denver Nuggets uit bij de Atlanta Hawks gewonnen. Vannacht werd het 100-96.

Sinds George Karl de nieuwe coach is van Denver doet zijn ploeg het erg goed. Van de tien wedstrijden dat Karl op de bank zit, werden er al zeven gewonnen. Zo ook de uitwedstrijd in Atlanta. De wedstrijd werd echter pas beslist in het laatste kwart. De Hawks hadden in de loop van het derde kwart nog een voorsprong van 15 punten, maar met ingang van het vierde kwart waren daar nog zeven punten van over. In de laatste twaalf minuten denderden de Nuggets over hun tegenstander heen.

Carmelo Anthony werd topscorer bij de Nuggets met 22 punten. Onze landgenoot Francisco Elson was goed voor drie rebounds en negen punten in 21 minuten. Bij de Hawks scoorde Antoine Walker 22 punten.

Rockets zijn op dreef
In het treffen met de Washington Wizards hebben de Houston Rockets flink uitgehaald. In eigen huis wonnen de Rockets met 123-93. De overwinning betekende alweer de achtste op rij.

De twee All-stars van Houston, McGrady en Ming, hadden duidelijk een betere wedstrijd dan de twee van Washington, Arenas en Jamison. Misschien een voorproefje op de All-star wedstrijd van aanstaande zondag. Tracy McGrady werd topscorer met 34 punten en negen assists. Yao Ming kwam tot 23 punten en negen rebounds. Antawn Jamison tekende ook voor 23 punten. Gilbert Arenas, zeer goed verdedigd door David Wesley, schoot maar drie van 14 schoten raak en kwam tot elf punten.

Bulls in slotfase langs Kings
De Sacramento Kings verkeren momenteel in een kleine crisis. De Chicago Bulls daarentegen spelen boven verwachting. In Chicago werd het 107-102 voor de Bulls. Het was de vijfde nederlaag in zes wedstrijden voor de Kings.

De Bulls hadden de Kings voor het laatst verslagen in 1998, het laatste seizoen dat Michael Jordan de Bulls naar het kampioenschap leidde. Maar Eddy Curry en rookie Ben Gordon brachten daar vannacht verandering in. Curry was goed voor 25 punten en twaalf rebounds en Gordon scoorde 24 punten vanaf de bank.

Bij de Kings werd Brad Miller topscorer met 23 punten. Mike Bibby scoorde 21 punten en Cuttino Mobley 20.