NOS ontvangt excuses Eredivisie CV

De Eredivisie CV heeft een excuusbrief gestuurd naar de NOS. Bij de bekendmaking van de verkoop van de voetbalrechten aan De Mol vinden ze dat ze de NOS onterecht niet hebben bedankt voor de prettige samenwerking.

Directeur Chris Woerts van de Eredivisie CV beseft dat de NOS in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de vlucht die het voetbal heeft genomen en dus ook aan de stijging van de waarde van de uitzendrechten. Voorzitter Michael van Praag nam wel de tijd om CDA-Kamerlid en NOS-voorstander Joop Atsma aan te pakken, maar er kon geen bedankje voor de NOS vanaf. Dat vindt de Eredivisie CV jammer en vandaar gaat er nu een excuusbrief naar de NOS.

De NOS strijdt nu binnen het publieke bestel om het voor eredivisievoetbal uitgetrokken bedrag, 23 miljoen euro, te behouden. De NOS hoopt dat bedrag te kunnen gebruiken om Studio Sport een andere, maar eveneens kwalitatief goede invulling te geven. Daarnaast verwacht de NOS dat ook bij het Champions League-voetbal de uitzendrechten duurder zullen worden.