Broers De Boer willen onderzoek naar CFK

Frank en Ronald de Boer hebben aan de openbaar aanklager van de KNVB gevraagd of deze een onderzoek wil instellen naar het pensioenfonds voor voetbalprofs CFK.

De tweeling vindt het onterecht dat buitenlandse voetballers in Nederland geen salaris hoeven af te dragen aan het CFK. Volgens hun zaakwaarnemer, Rob Cohen, loopt het fonds daardoor miljoenen euro's per jaar mis.

Het CFK is een collectieve pensioenvoorziening voor profvoetballers. Voetballers in de Nederlandse competitie zijn verplicht om via hun club jaarlijks de helft van hun salaris af te staan aan het fonds. Na hun voetballoopbaan krijgen de spelers dan een jaarlijkse uitkering van het CFK. Door deze regeling hebben de voetballers een groot fiscaal voordeel.

Volgens Cohen zou het om 140 buitenlandse voetballers gaan die ondanks de verplichting niets aan het fonds afdragen. "Daardoor worden de kosten hoger en worden het uiteindelijke rendement en de uitkering lager",aldus Cohen.

Woordvoerder Theo van Seggelen heeft inmiddels op het verzoek van de broertjes de Boer gereageerd. Volgens hem zijn er zo'n 120 buitenlandse voetbalspelers in Nederland die niet af dragen aan het pensioenfonds, maar volgens van Seggelen hebben ze daar plausibele redenen voor. "Ze vallen in een andere fiscale regeling en hebben daardoor geen voordeel van het CFK-fonds. Cohen zoekt spijkers in laag water en beschadigt daarmee het pensioenfonds. Hij zou zich beter in de materie moeten verdiepen",aldus van Seggelen op telegraaf.nl.