ENV denkt aan competitie play-off

De clubs uit de eredivisie gaan bekijken of de opzet van de competitie moet worden veranderd. Dit bleek na een vergadering van de Eredivisie NV.

De belangenvereniging voor eredivisieclubs uit het betaalde voetbal, de ENV, had vandaag een hoop belangrijke dingen te bespreken. Allereerst werd de organisatie veranderd naar een Commanditaire Vereniging. Dit scheelt de vereniging een flink bedrag aan belasting en hierdoor zal de vereniging voortaan als ECV door het leven geen. Daarnaast werden opties, om de competitie spannender te maken, besproken.

Er werd gesproken over de mogelijkheid om een play-off aan het eind van de competitie te gaan spelen. Een aantal clubs zouden dan om de UEFA Cup-plaatsen kunnen spelen. Een ander idee is om op feestdagen te gaan voetballen. Dit naar voorbeeld van de Engelse competitie, waar duels op kerstdagen een enorme populariteit genieten.

Voorzitter van de raad van commissarissen van de ECV, Michael van Praag, hoopt het voorlopig nog even stil te kunnen houden: "We hebben afgesproken om alles nog even stil te houden. Ik ga dus ook niet zeggen of de competitie volgend seizoen al wordt gewijzigd."