Rabobank bijna uitgekocht

Na het aantrekken van Pedro Horrillo, Gerben Löwik en Denis Mentsjov is de Rabobank klaar met het aantrekken van nieuwe renners. Er wordt nog alleen rondgekeken voor een klimmer.

Terwijl de grote wielerploegen flink uitpakken met nieuwe renners met het oog op de Pro Tour, blijft dat bij Rabobank beperkt. De ploeg laat eigen jeugd doorstromen en heeft zich in de breedte proberen te versterken. Terwijl volgend jaar de ploeg in alle grote wedstrijden zal moeten verschijnen, breiden ze niet veel uit.

Zeven renners vertrekken bij de ploeg. Lotz, Traksel, Bartko, De Weert, Leipheimer, Hunter en Dekkers vertrekken of mogen vertrekken. Hans Dekkers gaat waarschijnlijk terug naar de opleidingsploeg en ook Maarten den Bakker heeft daar een aanbod voor. Daartegenover staat de komst van Eltink, Sutherland, Vastaranta en Thomas Dekker uit de opleidingsploeg en dus Pedro Horrillo, Gerben Löwik en Denis Mentsjov als aankopen. Daarnaast kijkt de ploeg rond voor een klimmer die mee kan in de kleinere klimrondes als de Ronde van Zwitserland en de Dauphiné Liberé.

Valverde, waar de Rabobank-ploeg kort mee onderhandelde, zal in ieder geval niet meer komen. Hij is te duur voor de ploeg, zeker omdat zijn contract moet worden afgekocht. De contracten van jongelingen Posthuma en Mutsaars werden gisteren verlengd. Daardoor zou er weinig ruimte meer zijn geweest voor de De Kort en Giling om door te stromen. Zij lieten afgelopen week weten te vertrekken bij de opleidingsploeg naar respectievelijk Liberty Seguros en T-Mobile.