Uitslagen WK kwalificatie

Gisteren werden een groot aantal Europese WK kwalificatiewedstrijden gespeeld. Opvallend was dat Europees kampioen Griekenland verloor van Albanië.

Groep 1
In de groep van Nederland werden er twee wedstrijden gespeeld. Finland had geen kind aan Andorra en won met 3-0. Roemenië moest lang zwoegen om Macedonië te verslaan. Pas in de 88ste minuut wist Mutu de 2-1 te scoren.

Finland - Andorra 3-0
42' Eremenko 1-0
58' Riihilahti 2-0
64' Eremenko 3-0

Roemenië - Macedonië 2-1
16' Pancu 1-0
75' Vasovski 1-1
88' Mutu 2-1

Rood: Sumolokovski (89, Mac)

Groep 2
In groep 2 werd de verrassing van de dag rerealiseerd. Albanië wist Griekenland te verslaan. Vanwege de rivaliteit had Albanië een flinke premie aan de spelers beloofd bij winst. Daarnaast was er in de groep twee keer een gelijkspel.

Turkije - Georgië 1-1
49' Fatih Teke 1-0
84' Asatiani 1-1

Rood: Hasan Sas (58, Tur)

Denemarken - Oekraïne 1-1
9' Jorgensen 1-0
56' Goesin 1-1

Albanië - Griekenland 2-1
2' Murati 1-0
10' Aliaj 2-0
39' Giannakopoulos 2-1

Groep 3
Ook in groep 3 werden er drie wedstrijden gespeeld. Estland had geen moeite met Luxemburg en won met 4-0. Rusland had veel moeite met Slowakije en kwam niet verder dan 1-1, onder meer door een gemiste strafschop. Portugal wist door twee doelpunten binnen twee minuten Letland met 2-0 te verslaan.

Rusland - Slowakije 1-1
14' Boelikin 1-0
87' Vittek 1-1

Estland - Luxemburg 4-0
7' Teever 1-0
41' Schauls 2-0 (ed)
61' Oper 3-0
66' Viikmae 4-0

Rood: Huss (34, Lux)

Letland - Portugal 0-2
58' Ronaldo 0-1
59' Pauleta 0-2

Groep 4
Ierland en Zwitserland wisten eenvouding van voetbaldwergen Cyprus en Faeröer Eilanden te winnen. PSV-er Vonlanthen scoorde drie doelpunten voor Zwitserland. Frankrijk wist verrassend genoeg niet verder dan 0-0 te komen tegen Israël. Met name de Israëlische doelman Nir Davidovitch wist de Franse doelpogingen te weerstaan.

Ierland - Cyprus 3-0
33' Morrison 1-0
38' Reid 2-0
55' Keane 3-0

Zwitserland - Faeröer Eilanden 6-0
10' Vonlanthen 1-0
14' Vonlanthen 2-0
29' Rey 3-0
44' Rey 4-0
55' Vonlanthen 5-0
56' Rey 6-0

Frankrijk - Israël 0-0

Groep 5
In groep 5 werden twee wedstrijden gespeeld. Slovenië boekte een 3-0 overwinning op Moldavië. Italië wist een 0-1 achterstand om te buigen tot een 2-1 overwinning tegen Noorwegen.

Slovenië - Moldavië 3-0
6' Acimovic 1-0
28' Acimovic 2-0
49' Acimovic 3-0

Italië - Noorwegen 2-1
1' Carew 0-1
4' De Rossi 1-1
80' Toni 2-1

Groep 6
In groep 6 beleefde Engeland een tegenvallende avond. Ondanks een 2-0 voorsprong en een groot veldoverwicht, speelden ze, met name door een blunder van doelman James, met 2-2 gelijk tegen Oostenrijk. Polen won met 3-0 van Noor-Ierland. Wales en Azerbeidzjan speelden gelijk.

Noord-Ierland - Polen 0-3
4' Zurawski 0-1
37' Wlodarczyk 0-2
57' Krzynowek 0-3

Rood: Wlodarczyk (77, Pol)

Azerbeidzjan - Wales 1-1
48' Speed 0-1
55' Sadikhov 1-1

Oostenrijk - Engeland 2-2
24' Lampard 0-1
64' Gerrard 0-2
71' Kollman 1-2
73' Ivanschitz 2-2

Groep 7
In Groep 7 stelde België teleur. Met een doelpunt van Sonck kwam ons buurland nioet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Litouwen. Servië&Montenegro denderde met 3-0 over San Marino heen.

België - Litouwen 1-1
62' Sonck 1-0
73' Jankauskas 1-1

San Marino - Servië&Montenegro 0-3
4' Vukic 0-1
15' Jestrovic 0-2
83' Jestrovic 0-3

Groep 8
In groep 8 werden drie wedstrijden gespeeld. Bulgarije won van Ijsland, Kroatië versloeg Hongarije en Zweden won gemakkelijk van Malta. Ibrahimovic liet bij Zweden met vier doelpunten zien niet te zijn afgeleid door zijn bliksemtransfer.

Ijsland - Bulgarije 1-3
35' Berbatov 0-1
49' Berbatov 0-2
51' Gudjohnsen 1-2 (pen)