Topsportbudget blijft bestaan

De sporters in Athene kunnen opgelucht ademhalen. Tot 2008 blijft de inkomensregeling voor A-sporters bestaan.

In Athene gingen de geruchten de laatste week flink rond. Het kabinet zou op prinsjesdag bezuinigingen op sport bekendmaken en de topsporters zouden daarvan de dupe kunnen worden. Staatssecretaris Ross-Van Dorp heeft op een bijeenkomst met sporters en bestuurders laten weten dat de geruchten niet kloppen. Voor volgend jaar staan geen bezuinigingen op stapel voor sport en de inkomensregeling voor A-sporters (70 procent van het minimumloon) zal zeker tot en met de Olympische Spelen van Peking in 2008 blijven bestaan.

De staatssecretaris zal over een paar maanden met een nieuwe sportnota over het sportbeleid voor de komende vier jaar komen. Daarin zal zeker ook aandacht zijn voor topsport. Ze benadrukte: "De topsporters zijn de visitekaartjes voor ons land en fantastische ambassadeurs."

NOC*NSF-voorzitter Terpstra, die deels verantwoordelijk was voor de geruchten, toonde zich verheugd: "Als oud-staatssecretaris van Sport weet ik hoe hard je moet knokken om dit voor elkaar te krijgen. Ross heeft de nek uitgestoken voor de sport in Nederland. Ik ben daar trots op."