Vrije Training Barcelona

Het team van Ferrari liet vanochtend zien dat ze wel degelijk de beste zijn. Vanmiddag liet BAR van zich horen en bezette zij de eerste twee plaatsen.

Zowel Michael Schumacher als Rubens Barrichello reden slechts acht rondes tijdens de ochtendtest en wisten daarmee de eerste twee plekken op te eisen.

De derde rijders van BAR (Davidson) en Toyota(Zonta) maakte volop gebruik van de testmogelijkheid en reden beide 26 rondes. Op ruim 0,9 seconde achter Schumacher eindigden ze als derde en vierde.

's Middags waren het Jenson Button en Anthony Davidson die de eerste twee plekken bezet hielden, al reden ze langzamer dan de Ferrari's vanochtend. Die wisten vanmiddag echter niet verder te komen dan een zesde en zevende notering.

Het team van McLaren liet blijken dat het nog steeds niet lekker loopt. Kimi Räikkönen werd 's ochtends tiende en David Coulthard zelfs dertiende. 's Middags was het een fractie beter met een negende plek voor de Fin en weer een dertiende notering voor Coulthard.

Opvallend was verder dat Timo Glock, de derde rijder bij Jordan, twee maal sneller klokte dan zijn teamgenoten Nick Heidfeld en Giorgio Pantano.