Jaguar test de jonge Klien

Jaguar test 1 van de kanshebbers voor het stoeltje naast Mark Webber, Christian Klien.

Jaguar is nog op zoek naar een tweede coureur. Jos Verstappen, Justin Wilson en Christian Klein zijn enkele van de kandidaten. Vandaag was Christian Klien een van de twee jonge coureurs die een test doet voor Jaguar. Later deze week zal de Amerikaan Towsend Bell gaan testen voor Jaguar.

"Het zal een vergelijking worden tussen Bell en mijzelf", verklaarde Klien. "We willen beiden de snelste zijn en dat betekent veel druk. Maar ik weet dat ik erg snel ben en ik zal gaan proberen om een compromis te vinden tussen snelle rondetijden rijden en niet van de baan spinnen. Want deze wagens zijn erg kostbaar."

Towsend Bell heeft in echter al Formule 1-ervaring die Klien niet heeft, hij testte eerder dit jaar voor BAR. "Ik ben opgewonden omdat ik deze kans krijg", aldus Bell. "Ik heb hard gewerkt om kansen als deze te krijgen, en ik zal er alles uit halen wat er in zit. Nadat ik Bridgestone-banden op de BAR heb geprobeerd, kijk ik ook uit om te rijden met Michelins onder de Jaguar."

Een woordvoerder van Jaguar zei: "We weten nog niet hoe deze jongens het in een Formule 1-wagen zullen doen. Ze zullen niet als enigste op de lijst staan waar we een keuze uit maken omdat dit pas de eerste stap is van onze coureurwaardering."

Christian Klien word gezien als een van de grootste concurenten van Jos. De geruchten gaan dat hij een sponsorpakket achter zich staan van 15 miljoen euro heeft, tegenover 10 miljoen van Jos.