Nieuwe naam voor McLaren

Alle bedrijven die onder de TAG McLaren Group vallen krijgen een andere naam.

McLaren heeft laten weten dat er een naamsverandering aankomt. Het stukje "TAG" zal worden weggelaten uit de titel. Het bedrijf zal vanaf nu ingeschreven staan als McLaren Group.

De naamsverandering hoort bij de nieuwe strategie om meer aandacht te vestigen op McLaren als merk. De naamsverandering houdt in dat TAG McLaren Holdings Limited veranderd in McLaren Group Limited. McLaren International, dat het F1 avontuur regelt, zal voortaan McLaren Racing heten. TAG Electronic Systems zal voortaan McLaren Electronic Systems heten en TAG McLaren Marketing Services heet nu McLaren Marketing.

"We zijn bezig met ons hoofdkwartier te verhuizen naar het McLaren Technology Centre en daarom vonden we het nu het geschikte moment om onze strategie en naam te herzien. De nieuwe focusstrategie betekent dat we logischerwijs het Mclaren-aspect naar voren gaan brengen. De TAG-groep is een belangrijk deel van de groep en zal dat nog blijven, maar aangezien het merk Mclaren nu zo bekend is, vonden de aandeelhouders dat we die naam meer moeten uitspelen," aldus Ron Dennis