Mexicaanse GP in 2005?

Mexico is in gesprek met de FIA om in 2005 een GP te organiseren. Er ligt een plan om hiervoor een nieuw circuit te bouwen bij Cancún.

Een delegatie onder leiding van Rodolfo Elizondo, de Mexicaanse staatssecretaris voor toerisme, heeft gisteren in Parijs de plannen voor de organisatie van de wedstrijd in Mexico gepresenteerd aan de FIA.
"De plannen verlopen voorspoedig," aldus Elizondo na afloop van een ontmoeting met FIA-president Max Mosley. "Er zijn goede mogelijkheden, hoewel er in dit stadium door de FIA nog geen besluit kan worden genomen."

Hoewel de plannen nog niet volledig zijn uitgewerkt en er ook nog wel het nodige bewerkt mag worden. Het prijskaartje dat aan deze investering zal hangen zal rond de 100 miljoen Dollar zijn, wat voor het grootste deel op zal gaan aan de constructie van een circuit nabij het vliegveld van de stad Cancún.

In de historie van de Formule 1 werd er al 15 keer eerder een Grand Prix in Mexico verreden. De laatste keer dat er een race in Mexico werd verreden was in 1992.