Montoya: Overwinning VS niet nodig

Montoya stelt dat een overwinning in Indianapolis niet nodig is om wereldkampioen te kunenn worden.

"Het klinkt vreemd, maar ik hoef de race niet te winnen, echt niet," aldus Juan Pablo Montoya. Wel weet hij dat hij voor Michael Schumacher en Kimi Räikkönen moet eindigen.

Schumacher gaat aan de leiding van het kampioenschap en heeft met nog 2 races te gaan 3 punten voorsprong op Montoya en 7 punten op Räikkönen. Schumacher kan dus al kampioens worden. Met de laatste Grand Prix, die van Suzuka heeft hij ook goede ervaringen, hij wist de vorige drie te winnen. De Duitser wordt als favoriet gezien als de kampioenschapsstrijd nog niet in Amerika beslist wordt.

"Voor eens is het heel open," zei Jacques Villeneuve, die in 1997 met een Williams Schumacher versloeg en kampioen werd, toen hem gevraagd werd wie hij tipt.

"Dus het niet is mogelijk om het te weten. Kimis auto lijkt minder competatief geweest te zijn de tweede helft van het seizoen. Maar hij weet dat als de twee voor hem vechten en van de baan gaan hij de punten krijgt. Ik vind dat geweldig en het zorgt voor opwinding in de de Formule 1."

"Het is heel open en Ferrari en Williams zitten dicht bij elkaar. Het is erg afhankelijk van de weersomstandigheden, welke banden beter werken in welke situatie," voegde Cristiano da Matta daar nog aan toe.