Uitslag Wisla Kraków - NEC

NEC verloor vanavond nipt de uitwedstrijd van Wisla Kraków (2-1). De manier waarop en het resultaat zijn echter een steun in de rug voor de returnwedstrijd in Nijmegen.

NEC begon sterk aan het duel. Hersi kreeg twee goede mogelijkheden tot scoren. Hij liet dat echter na. Ook de Polen kregen enkele kansen. Die werden iets effectiever benut. Frankowski schoot op het halfuur Kraków op voorsprong, dat was ook meteen de ruststand. Het doelpunt gaf de Polen een steun in de rug.

Na rust kwamen de Polen feller opzetten, keeper Gentenaar hielp de Nijmegenaren er door. Toch scoorde wederom Frankowski de 2-0. Het was arbiter Paniashvili die na een buiteling van De Nooyer NEC een penalty schonk. Rob Wielaert liet zich het buitenkansje niet ontgaan en scoorde de verdiende treffer. NEC timmerde daarna de verdediging dicht en hield stand (2-1).

Het resultaat is niet onbevredigend, de club heeft de kansen min of meer in eigen hand.


Wisla Kraków - NEC (2-1)
29' Frankowski 1-0
56' Frankowski 2-0
65' Wielaert 2-1

Geel: Bazczynski, Pj. Brozek, Szymkowiak, Pa.Brozek (allen Kra), De Freitas (NEC)

Wisla Krakow: Piekutowski, Szymkowiak, Stolarczyk, Bazczynski, Zurawski, Brasilia (Pj.Brozek/46), Strak (Ouadja/73), Paszulewicz, Gorawski, Jop, Frankowski (Pa.Brozek/73)

NEC: Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Leiwakabessy (Tumba/87), Ebbinge, Hersi, Schuurman, Zonneveld, De Freitas (Ax/58), Govedarica, De Nooijer (Van Rijswijk/78)