[Vooruitblik]Feyenoord-FC Kärnten

Feyenoord treedt vanavond om 20.30 uur aan tegen het Oostenrijkse FC Kärnten. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Kenneth Clark.

De Rotterdammers zien de eerste ronde als mooie opstap naar meer. Voor Feyenoord is tegen Kärnten niet minder te halen dan de zege.

Trainer Bert van Marwijk waakt echter voor een te hoog verwachtingspatroon. "We mogen ze niet onderschatten. De wedstrijden van Grazer AK tegen Ajax hebben wel duidelijk gemaakt dat daar geen sprake van mag zijn."

Linksback Gérard de Nooijer is er vanavond niet bij, hij kampt met een kuitblessure. Waarschijnlijk speelt Chong-Gug Song op zijn plaats. Hossam Ghaly speelt in dat geval rechtsback. Ook de langer geblesseerde Ramon van Haaren mist nog. Ebi Smolarek zit weer wel bij de selectie, maar spelen is er waarschijnlijk niet bij. De verwachting is dat Robin van Persie op de bank begint en Sebastián Pardo in zijn plaats speelt.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Zoetebier, Ghaly, Van den Berg, Paauwe, Song, Schreuder, Van Wonderen, Ono, Pardo, Buffel en Kuyt


De Oostenrijkers waren zeer verheugd met de loting. "Alleen Schalke'04 was aangenamer geweest", aldus manager Günther Hafner.

De Oostenrijkers zijn fysiek sterk en rekenen verder op de informatie die Dave Zafarin hen over Feyenoord heeft verschaft. De club rekent zich tot outsider. In de Oostenrijkse competitie gaat het niet geweldig dit seizoen.

Het is inmiddels bekend dat vanavond ook Kärnten voorzitter Jörg Haider aanwezig zal zijn. Feyenoord had laten weten dat de voorzitter welkom is. "Wij zullen de heer Haider behandelen zoals iedere andere voorzitter van een bezoekende club", aldus manager in- en externe zaken Jan D. Swart.