Litmanen en Galasek niet fit

In het eerste van de twee cruciale plaatsingsduels voor de Champions League met Grazer AK kan Ajax morgen waarschijnlijk niet beschikken over Jari Litmanen en Tomas Galasek.

Ajax speelt morgen eerst uit tegen Grazer AK in de derde kwalificatieronde voor de Champions League. Trainer Ronald Koeman liet de pers vandaag in het Arnold Schwarzenegger Stadion weten hoe zijn selectie er voor staat.

Jari Litmanen heeft last van zijn achillespees. Door zijn absentie zal Koeman nu vermoedelijk kiezen voor Ibrahimovic en Sonck voorin met Van der Vaart er achter. Wamberto als derde aanvaller op de flank is een alternatief. De speler is derhalve niet onterecht bij Ajax gebleven.

Tomas Galasek ging op de laatste training door zijn rechterenkel. "Het ziet er niet goed uit", zei Koeman direct na de training. "Dit is een sportieve tegenvaller". De Tjechische middenvelder zal dinsdag tegen Grazer AK waarschijnlijk vervangen worden door Abubakari Yakubu. "Natuurlijk is het zonde dat dit op dit moment gebeurt. Aan de andere kant kan Yakubu prima uit de voeten op die positie".

Julien Escudé zal morgen zijn Europa Cup I debuut maken. De Franse verdediger speelde nog nooit voor de Champions League. "Als we hier 0-0 spelen is dat een goed resultaat. Maar het zal een moeilijke wedstrijd worden. Voor ons is het de eerste, Grazer AK is langer bezig. Grygera en ik zullen onze weg moeten vinden in het centrum van de verdediging. We hebben een aantal woorden afgesproken in het veld om elkaar te coachen zoals right, behind, keep the man. Maar ik merk dat ik automatisch in het Frans ga roepen en dan krijg ik zo'n blik terug van 'waar heb je het over?', aldus Escudé." (Ajax.nl)

In het doel zal waarschijnlijk de weer herstelde Bogdan Lobont staan. De keeper Mocht hij echter toch niet fit genoeg blijken dan wordt hij vervangen door Maarten Stekelenburg.