Bridgestone niet blij met kritiek Schumacher

Bridgestone, de bandenleverancier van Ferrari ontkent uitspraken van Michael Schumacher dat zij ervoor verantwoordelijk zou zijn dat de wereldkampioen de race in Monaco niet heeft kunnen winnen.

Schumacher startte de race op Monte Carlo vanaf de vijfde plaats en kwam als derde over de finish. Hij moest de als derde gestartte uiteindelijke winnaar Juan Pablo Montoya en de als tweede gestartte Kimi Räikkönen voor laten gaan.

"Ik denk eerlijk gezegd niet dat het aan de wagen ligt. Onder deze omstandigheden denk ik dat het redelijk is om te zeggen dat de banden het de voorbije dagen niet erg goed deden", klaagde Schumacher.

De Duitser was helemaal niet tevreden over het tweede setje banden. Ook teambaas Jean Todt was ontevreden over de combinatie auto-banden.

Michelin, de andere bandenleverancier, nam de eerste twee plaatsen in, en tevens 6 van de eerste 8. Toch is technisch directeur van Bridgestone Hisao Suganuma van mening dat de banden het goed hebben gedaan. Hij vindt dat de oorzaak in een verschil van strategie gezocht moet worden. Ook ziet hij een derde plaats als een goed resultaat, gezien dat Ferrari verder naar achteren stond dan normaal en er in Monaco vrijwel niet ingehaald kan worden.

Tegen het eind van de race wist Schumacher het gat met de kop van 10 seconden tot 1.1 seconden terug te brengen, doordat hij een lege baan had.

"Michael was werkelijk in staat hard te pushen en pakte meer dan een halve seconde per ronde in de laatste stadia van de race, dat was een goede prestatie," aldus Suganuma. "Gezien de conditie van de banden na de race leken ze het ook goed te hebben gehouden waar we erg tevreden over zijn."