GP Maleisië werd bedreigd

Als Bernie Ecclestone zich niet met enkele Maleisische instanties had bemoeid, was de kans aanwezig geweest dat de Grand Prix niet door zou zijn gegaan.

Volgens de Italiaanse krant Gazetta dello Sport zat de Grand Prix flink in de problemen. De organisatoren, politie en lokale overheden hebben verschillende telefoontjes gehad die wezen op dreigende aanslagen op de racedag. In het geheim heeft Bernie Ecclestone overlegd met de authoriteiten om de race te redden.

Volgens dezelfde krant had Bernie op zaterdag een ontmoeting met de premier die hem vertelde dat de beslissing was genomen om de race niet door te laten gaan. De Maleisische overheid was zeer verontrust dat een terroristische aanslag het imago van het land flink zou schaden op een wereldwijde schaal.

Na deze ontmoetingen heeft de overheid besloten om zaterdagnacht van gedachten te veranderen. Voor de zekerheid hebben ze 700 politieagenten ingezet om alles goed te laten verlopen, iedere toeschouwer werd gefouilleerd bij aankomst op het circuit.