Uitslagen HCE (23-02)

Vandaag werden er 4 wedstrijden gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Excelsior, PSV, Roda JC en Vitesse speelden thuis tegen resp. RBC, NAC, FC Twente en AZ.

PSV begon de wedstrijd in het eigen stadion erg goed. Al binnen 10 minuten stond de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Vennegoor of Hesselink, maar hierna zakte het tempo langzaam in en kon NAC steeds meer op een goed resultaat hopen, zeker door de vele reddingen van Babos.
Na rust was het wedstrijdbeeld niet veel anders. PSV zakte verder en verder terug en loerde op de counters, die keer op keer eindigden op de vuisten van Babos. NAC kreeg een aantal goede kansen, die ze echter niet wisten te verzilveren. In de slotfase vonden de bezoekers dat ze nog een penalty zouden moeten krijgen aangezien Lucius hands maakte in het strafschopgebied, alleen de scheidsrechter zag er geen overtreding in.

Vitesse kwam goed weg in het Gelredom. Tegen AZ uit Alkmaar kwamen de Arnhemmers al voor rust op achterstand, die in de 74e minuut werd uitgebouwd naar 0-2. AZ dacht de wedstrijd te hebben gewonnen, zeker omdat vlak na rust Stefanovic uit het veld was gestuurd vanwege het neerhalen van een doorgebroken spelen. Maar vooral dankzij de vechtlust van Vitesse (en zeker Theo Jansen) sleepte de thuisploeg in de slotfase een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

RBC Roosendaal bekroonde zijn "beste wedstrijd van het jaar" (aldus trainer Maaskant van RBC) met de volledige 3 punten tegen de 2e ploeg uit Rotterdam, Excelsior. De wedstrijd was voor rust opbouwend niet om aan te zien (het enigste hoogtepunt was Viedma, die al na 26 minuten het veld uit werd gestuurd wegens natrappen), maar ook na rust veranderde daar weinig aan, ondanks de 3 doelpunten. RBC kwam vlak na rust op 0-1, maar zag zijn voorsprong in de 71e minuut verloren gaan door een doelpunt van Brett Holman. Tot in de laatste minuut van de wedstrijd Keller de wedstrijd besliste in Roosendaals' voordeel.

FC Twente moest vandaag zijn meerdere erkennen aan Roda JC. De ploeg uit Enschede speelde té afwachtend en keek tijdens de rust tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Sonko. Ook 2 rode kaarten voor de bezoekers, na rust, hielp de wedstrijd niet meer op gang. Het beslissende doelpunt viel uiteindelijk in de blessuretijd, Soetaers wist een counter doeltreffend af te ronden.