Topper eindigt in gelijkspel

De topper tussen Feyenoord en Ajax, die vandaag werd gespeeld in de Amsterdam ArenA, is geeindigd in een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord, met in de basis Robin van Persie achter de spits, begon voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste 20 minuten kregen de Rotterdammers een handvol kansen, die allemaal niet benut werden. De grootste kans in deze periode was voor Van Persie, die de bal na een overstapje van Van Hooijdonk in de rechterkruising plaatste. Lobont wist de poging van de getalenteerde Rotterdammer net te stoppen.

Tegen de verhouding in kwam Ajax in de 28e minuut op voorsprong, na een fout van De Nooijer. Na een snelle ingooi kreeg Ibrahimovic de enigste kans van de Amsterdammers tot nu toe en benutte deze. Na dit doelpunt begon een schaakspel tussen de 2 ploegen, dat duurde tot een paar seconden voor het fluitsignaal voor het einde van de 1e helft. De Nooijer weet, na een diepe pass en een grote fout van Chivu, Van Persie te bereiken, die zijn hoofd op dat moment koel houdt en de bal in het net schiet.

Na rust kregen beide ploegen nog een handvol goede kansen maar er werd niet meer gescoord. Lurling liet het oog in oog met Lobont afweten en schiet tegen de vuisten van de doelman van Ajax op. Ook Ajax zelf wist niet meer te scoren, doordat Pienaar het doel miste en een paar minuten later De Jong hard op de onderkant van de lat schoot.

De achterstand van Feyenoord op PSV is nu 11 punten, die van Ajax 4 punten. Feyenoord lijkt dus uitgeschakeld voor de titel. Ook moet er nog hard gewerkt worden om het gat met de Amsterdammers, 7 punten, te dichten en zich zo nog (via voorrondes) te plaatsen voor de Champions League.