Chivu bezig aan zijn laatste seizoen

Al enige tijd gaan er de geruchten dat Christian Chivu zou vertrekken bij Ajax. Gisteren werd officieel bekend gemaakt dat hij weg zal gaan na dit seizoen.

Ajax-directeur Arie van Eijden liet gisteren op de algemene leden vergadering weten dat de Roemeen aan zijn laatste seizoen bezig is. De meest serieuze kandidaat om de Ajax-aanvoerder over te nemen is Real Madrid. Daar zal de Roemeen kunnen optreden als de opvolger van Fernando Hierro.

Aan Chivu hangt wel een prijskaart van 20 miljoen. Hij heeft nog een contract tot 2006 en dat zal dus afgekocht moeten worden. De blesissing tot de verkoop is geheel volgens de verwachtte lijn. Ajax is aan het saneren na een verlies van 25 miljoen Euro afgelopen jaar. Zo zullen waarschijnlijk ook de contracten van Jan van Halst, Richard Witschge en Joey Didulica aan het eind van het jaar niet verlengd worden.

Al eerder meldden wij dat ex-Ajaxied Frank de Boer genoemd werd als opvolger. Het contract dat de aanvoerder van het Nederlands elftal heeft met Barcelona loopt aan het einde van dit seizoen af.