De persconferentie van Sony

Sony was als laatste van de grote drie aan de beurt om 20.00 uur. Na de aankondiging van het controllerloos gamen van Microsoft en de hartslagmeter van Nintendo moest Sony gaan proberen dit te overtreffen. Of dit ze gelukt is, is aan jou om te oordelen, maar Sony had wel flink wat voor ons gamers in petto.

De show trapte af met info over de PSP. Naast de huidige PSP komt er een PSP Go. Deze PSP bevat vrijwel dezelfde functionaliteiten als de PSP 3000 maar is kleiner en uitschuifbaar waardoor hij handzamer is. Daarnaast bevat deze PSP geen UMD-slot meer en kunnen games alleen nog maar gedownload worden. Het apparaat ligt in oktober in de winkels voor 249 dollar, wat omgerekend 249 euro wordt helaas.




Voor de PSP zijn er ook nog een aantal games getoond. Allereerst een nieuwe Metal Gear Solid: Peace Walker en Gran Turismo PSP. Daarnaast zullen ook Resident Evil, LittleBigPlanet, MotorStorm, Harry Potter en last but not least Hannah Montana naar de PSP komen.

Voor de PlayStation 3 bleef het verwachte redesign uit. Ook over een prijsverlaging werd niet gesproken. Waar wel over gesproken werd? Over Agent, Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIV, Modnation Racers, Gran Turismo 5, Uncharted 2, God of War 3 en het nieuwe project van de maker van ICO en Shadow of the colossus:The last Guardian.




Naast deze games kwam Sony echter met nóg een aankondiging. Net als Nintendo en Microsoft zal ook Sony meer met motion sensors gaan doen. Ze hebben hiervoor een controller met een lichtgevend balletje ontworpen die gevolgd kan worden door een camera. Deze camera plakt vervolgens een ander voorwerp over het balletje heen waardoor het opeens lijkt alsof je met een echt zwaard in je hand staat te zwiepen. Het zag er in iedergeval prima uit, ook al was dit nog een versie die nog lang niet af was. Volgend jaar zou het speeltje in de winkels moeten liggen.

Wat vond jij van de persconferentie van Sony? Was het meer dan je verwacht had, of had je liever andere games gezien?