Dragon Age: Origins komt zonder SecuROM, alleen CD-check

De bazen bij BioWare zijn met een tof nieuwtje naar buiten gekomen, hun komende RPG Dragen Age zal lanceren zonder enige vorm van DRM, alleen een simpele CD-check zal ingebouwd zijn.

Dit betekent dat uitgever EA geluisterd heeft naar zijn consumenten en heeft besloten om het door velen als duivels bestempelde SecuROM achterwege te laten. Dit houdt dus in dat online verificatie niet nodig is om het spel te kunnen spelen. Het lijkt aannemelijk dat de beslissing van EA mede is beïnvloed door de acties tegen Spore, een game die mede door zijn DRM erg hoog te vinden was in de lijsten van meest illegaal gedownloade games.

Let wel, deze aankondiging geldt alleen voor de retail-versie van Dragon Age. Koop je de game van een online distributeur, zoals een Steam of Direct2Drive dan zal de game vanzelfsprekend wel DRM en online verificatie bevatten, omdat de distributeur anders niet weet tot welke spellen jij recht hebt.

In ander Dragon Age-nieuws, BioWare heeft nu al een betaversie van de toolset (waarmee spelers hun eigen content kunnen maken) klaar, wat inhoudt dat spelers misschien al vanaf de eerste dag zelf kunnen gaan pielen met het spel.


Dragon Age wordt dit najaar verwacht op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.