Sheng Long speelbaar in Street Fighter IV

Een van de betere 1 april-grappen ooit is een oudje van het Amerikaanse gamesblad Electronic Gaming Monthly. In 1992 kwamen zij met het gerucht dat er een verborgen karakter zat in de arcade-versie van Street Fighter II, te weten Sheng Long, de mentor van Ken en Ryu. Deze zou te unlocken zijn door de hele game uit te spelen als Ryu zonder geraakt te worden en vervolgens tien rondes te overleven tegen Mr. Bison zonder hem schade aan te doen of zelf geraakt te worden. Na deze tiende ronde zou Sheng Long Mr. Bison vervangen en zou er een episch gevecht tussen leerling en mentor volgen.

De bron van de grap is een foute vertaling van Ryu's legendarische Rising Dragon Punch. In de loop der jaren is deze grap een eigen leven gaan leiden, is in 1997 nog eens herhaald door EGM (ditmaal voor de release van Street Fighter III) en nu wordt de grap dan eindelijk werkelijkheid.

Capcom heeft namelijk in de arcade-versie van Street Fighter IV, welke nu trouwens de Amerikaanse arcades binnendruppelt, Sheng Long als speelbaar karakter opgenomen. Kijk dus binnenkort in een arcade bij jou in de buurt (als je ze nog kunt vinden) voor tekenen van Sheng Long! Of hij ook in de console-versie speelbaar zal zijn is helaas nog onbekend.


Ken en Ryu in Street Fighter IV