1 DS per vijf seconden verkocht in de VS

Het jaar is bijna ten einde en dus kan de balans voor 2007 worden opgemaakt. Nintendo heeft bekend gemaakt dat de Nintendo DS het best verkochte systeem van het jaar is met zes miljoen stuks in de VS. Volgens Nintendo zou dat één DS per vijf seconde zijn. Om aan te geven hoe belangrijk de feestdagen zijn voor de games-industrie, van de zes miljoen DS’en die over de toonbank gingen is 1/6 deel verkocht tijdens de week van Thanksgiving.

In één van zijn laatste uitspraken als medewerker van Nintendo zei George Harrison, hoofd van de U.S. marketing for Nintendo, dat de DS zo succesvol is omdat het zowel hardcore als casual-gamers aanspreekt en zal de DS zijn succes voortzetten in 2008. Volgens Nintendo zijn de verkopen van de DS in de VS ieder jaar toegenomen sinds de lancering in november van 2004.



De cijfers van november van het NPD worden donderdag verwacht en dit zullen geen kleine getallen zijn. Als de afgelopen maanden een indicatie zijn voor de feestdagen, dan gaat de games-industrie een mooie tijd tegemoet.