Rock Band later in Europa, ook op PS2 en meer songs

Harmonix heeft op de GC in Leipzig, die momenteel bezig is, laten weten dat Rock Band ook een PS2-uitvoering zal krijgen. Deze zal de meeste functies van z'n PS3- en X360-broertjes krijgen, en zelfs een aantal extra gameplay-features kennen. Exacte verschillen tussen de current-gen versies en de last-gen versie werden echter niet aangegeven. Een releasedate voor de PS2-versie is ook nog niet bekend.

Die is inmiddels wel enigzins bekend voor de X360- en PS3-versies. Rock Band zal voor de kerst in de Amerikaanse winkels liggen, wij Europeanen zullen tot begin 2008 moeten wachten met rocken. Daar staat echter wel tegenover dat de setlists voor Europa per land gelokaliseerd zullen worden, zowel on-disc als de downloadbare songs. Of de on-disc localisatie (deels) ten koste zal gaan van de bestaande setlist is niet bekend.

Daarnaast werden er ook nog tien nieuwe songs bekendgemaakt die hun opwachting zullen gaan maken in de game, en het zijn allemaal master recordings. Dit betekent dat je de originele muziek en stemmen zult horen.

Rolling Stones - Gimme Shelter
Deep Purple - Highway Star
The Clash - Should I Stay or Should I Go
Faith No More - Epic
Smashing Pumpkins - Cherub Rock
Radiohead - Creep
Beastie Boys - Sabotage
Jet - Are You Gonna Be My Girl
OK Go - Here It Goes Again
Nine Inch Nails - The Hand That Feeds