Videos maken in FIFA 08

Tijdens een persconferentie heeft EA wat nieuwe functies aangekondigd voor de game FIFA 08. Het zal mogelijk zijn om in de game filmpjes op te nemen en die vervolgens op een website te zetten. Het schijnt zelfs mogelijk zijn om het filmpje direct op YouTube te zetten.

De game zal op 60 frames per seconde draaien en zal meer dan 15000 echte voetballers bevatten. Een nieuwe mode in de game is de A Pro-mode. in de trainingen zul je meer feedback krijgen over hoe je goed je speler is en je kunt ook online de Pro-mode spelen. Voor een hele online-wedstrijd heb je dan tien personen nodig, en zul je vijf tegen vijf spelen. Of je dan wel in het spel elf tegen elf speelt is nog niet helemaal duidelijk. De verwachting is dat je rond 2010 echt elf tegen elf kunt spelen met 22 vrienden.

Een nieuw camera-perspectief is ook getoond. Via dit perspectief zie je het veld schuin van achteren en de camera zal dynamisch in- en uitzoomen afhankelijk van het spel. Naast de Pro-mode heb je ook de Familyplay-mode, waardoor een ongeoefende speler makkelijk een potje kan voetballen. De versie die tijdens de presentatie getoond werd was de PS3-versie.