World of Warcraft-film krijgt budget van $100 miljoen

Na vijf jaar hard werken komt er nu echt een film aan gebaseerd op het WarCraft universum. In samenwerking met Legendary Pictures, bekend van films als 300 en Batman Begins, zal er een World of WarCraft-film ontwikkelt worden. De film zal "not a video game movie," zijn, aldus Legendary's CEO Thomas Tull. Er zal gemikt worden op een epische fantasy film in de trant van The Lord of the Rings. De film zal waarschijnlijk een budget krijgen van ruwweg $100 miljoen en moet in 2009 in de bioscopen verschijnen.

Chris Metzen, creative director van Blizzard, vertelde dat het doel in eerste instantie was een film te maken die in de beginsetting kwam van WarCraft, op het moment dat mensen en orks voor het eerst de strijd aan gaan. Omdat dit wat minder bekend zou zijn dan de huidige World of Warcraft verhaallijn is toch gekozen voor het laatste. Het verhaal van de film zal ongeveer een jaar voor de game plaatsvinden. Metzen gaf aan dat het geen quest-film zal zijn zoals Lord of the Rings was, maar puur een oorlogsfilm die focust op de grootse gevechten tussen de Alliance en Horde.

De verhaallijn zal grotendeels verteld worden vanuit het Alliance-perspectief, maar waarbij wel voldoende aandacht besteed zal worden aan alle rassen in Azeroth. Bekende karakters zoals Thrall en Jaina Proudmoore zullen misschien in de film verschijnen. Er is voor de film ook een nieuwe hero, en deze zal, in de woorden van Metzen, een echte badass zijn.