Waarom Medal of Honor: Airborne later uitkomt op de PS3

Het volgende deel in de populaire WW2-shooterserie Medal of Honor, Medal of Honor: Airborne, komt ongeveer drie maanden later uit op de PlayStation 3 dan op de Xbox 360 of de PC. Next-Gen heeft voor ons uitgezocht hoe dit nu zit.

Uit een interview met heeft Patrick Gilmore, executive producer van de game, blijkt namelijk dat de PlayStation 3 dev kits wat langer op zich hebben laten wachten dan verwacht was, waardoor de game vertraging oploopt voor de PlayStation 3. Dit omdat EA de game niet wil rushen voor de PS3, ze willen goed gebruik maken van de Sixaxis en van de hardware zelf.

“I think it’s a great machine. We haven’t had as long [on the PS3], but the Cell processor is very, very powerful, and the challenge for any developer is figuring out how to leverage all that extra power… We’re a platform-agnostic company, so the challenge for Medal of Honor Airborne is always fully leveraging the platform, and not doing what some of our competitors do, which is cater to the lowest common denominator.”

Het voornaamste verschil zal hem uiteindelijk gaan zitten in het gebruik van de Sixaxis, de motion-sensing zal onder andere gebruikt worden voor het besturen van de parachute waarmee elk level begint. Naast de parachute zal de motion-sensing ook gebruikt worden voor de iron sight, en voor een andere ervaring bij het engageren van de tegenstander.

De game wordt hier op 31 augustus verwacht voor de PC, Wii en Xbox 360, en ergens in november voor de PlayStation 3.


Lekker zweven met je Sixaxis