Nintendo bijna evenveel waard als Sony

Nintendo Co. Ltd. doet het goed. We wisten wel dat Nintendo met de NDS en Wii een goede combinatie in handen had, maar hoe goed gaat het echt nou met de financïen? Een artikel op Reuters vergelijkt de marktwaarden van Nintendo en Sony met wat andere grote spelers.

Nintendo is gisteren Panasonic al voorbij geschoten op de markt; Nintendo staat nu met een waarde van 51 miljard dollar (6.30 biljoen yen).
Dat staat in vergelijking met Matsushita (6.23) en Sony (6.64). De nummer één en twee fabrikanten van electronica wereldwijd. Niet slecht voor Nintendo, als je nagaat dat de omzet van deze twee giganten acht keer zo hoog is.

"Nintendo is een marktleider in [...] de handheld en console markt, iets wat meer dan tien jaar terug voor het laatst voorkwam", aldus KBC analist Hirosi Kamide.


De aandelen van Sony zijn 72% toegenomen over de laatste twee jaar, veel meer dan het gemiddelde van de Nikkei, een kleine 59%. Matsushita ging 52% omhoog in diezelfde periode.
Maar Nintendo deed het nog stukken beter, met een viervoudiging van de aandelen. Het moge geen verassing zijn dat de NDS en de Wii worden aangewezen voornaamste oorzaak van deze groei.

Met dank aan Roel, Sannr en Bigbass voor deze submit