PS3: Stand van zaken

Phil Harrison heeft in een interview met The Guardian de stand van zaken van de PS3-console uit de doeken gedaan. Op dit moment zijn er meer dan 100 games in ontwikkeling voor de PS3, zijn er meer dan 10.000 final dev-kits verscheept en zijn developers "in full swing".

Alle grote uitgevers hebben hun steun voor het nieuwe platform toegezegd. Erg belangrijk want op first-party titels als God Of War alleen red je het niet als console zijnde.

De definitieve hardware is momenteel in handen van elke ontwikkelaar die een dev-kit aangevraagd heeft, en de nieuwe controller is ook bij iedereen afgeleverd. De enige veranderingen die er nog plaats zullen vinden tussen nu en 17 november zijn kleine aanpassingen aan het operating system. Iets wat niet ongewoon is.

De belangrijkste stap in het uitleveringsproces is ook gelukt: het leveren van Blu-Ray-branders aan de ontwikkelaars. Dankzij die brander kunnen ontwikkelaars testen hoe het spel vanaf de BD-ROM draait.

Phil Harrison benadrukte nog dat zijn geloofwaardigheid bij positief nieuws altijd een vraagstuk blijft, en stipte daarom de uitspraken die Mark Rein onlangs deed nog even aan.