DS Lite tekort in Japan houdt aan

Waar we eerder berichtten dat Nintendo wel eens een flinke voorraad Wii's beschikbaar zou kunnen hebben voor de launch, kampt Japan nog immer met een schaarste aan DS Lites. Volgens een informele poll gehouden door de Japanse technologie nieuws outlet ITMedia zijn nog lang niet alle mensen die een DS Lite willen hebben in hun behoefte voorzien.

ITMedia vroeg mensen simpelweg of ze een DS Lite wilden hebben, en of ze er ook daadwerkelijk een hebben kunnen vinden. Ondanks het feit dat de DS Lite al sinds 4 maart in Japan in de winkels ligt zegt slechts 44% van de mensen die een DS Lite willen dat ze er ook daadwerkelijk een hebben kunnen vinden. Van de overige geinteresseerden zegt 39% nog steeds op zoek te zijn, en 16% heeft de zoektocht naar een DS Lite min of meer opgegeven.

Nintendo heeft in een reactie al toegezegd de productie van de DS Lite verder op te schroeven, naar twee miljoen units per maand, en het bedrijf is vastbesloten om voor het eind van 2006 tien miljoen units te hebben afgezet.