A Tale In The Desert III van start

A Tale in the Desert is een MMO zonder combat, alles draait om het bouwen van een beschaving. De setting is het oude Egypte. De afgelopen twee weken is het derde deel grondig aan betatests onderworpen en het spel gaat nu van start.

Je begint het spel als simpele boer, en door aan bepaalde eisen te voldoen (bijvoorbeeld het leren maken van stenen messen, timmermanskunsten of vlasweeftechnieken) verkrijg je het burgerschap. Hiermee verdien je meteen toegang tot nieuwe technologiën en wetenschappen (Principles). Zo kan je je bijvoorbeeld gaan specialiseren in architectuur, leiderschap of medicijnen. Bij het bereiken van level 2 word je Initiate en kan je een nieuwe specialisatie kiezen. Bij ieder level krijg je niet alleen nieuwe mogelijkheden om verder te leren tot je beschikking, maar ook 'Tests' waarmee je jezelf kan bewijzen in de beschaving. Sommige skills en tests kunnen alleen door de community vrijgespeeld worden, bijvoorbeeld door hun oogst te doneren aan een universiteit voor onderzoek.

Deel III kent een flink aantal verbeteringen en vernieuwingen ten opzichte van het tweede deel. De belangrijkste op een rijtje:
Een 'Events System' waarin Tests, Laws, Developer Chat Sessions, wedstrijden en andere speciale gebeurtenissen zijn geïntegreerd
Principles - mini-uitdagingen waarmee je je level kan verhogen en nieuwe mogelijkheden kan vrijspelen
Discipline of Harmony
Vrijspeelbare skills, technologiën en uitdagingen
Regionale chat

Het spel is beschikbaar voor Windows, Linux, en OSX. Je kunt de client **hier** downloaden om het gratis 24 uur uit te proberen. Als je daarna verder wil spelen betaal je 14 dollar per maand.