[update] Square Enix komt met shooter voor de 360

Microsoft heeft in Japan een persconferentie gehouden en hier zijn een aantal nieuwe games aangekondigd. Niet de games die volgens de geruchten aangekondigd zouden worden, maar bijvoorbeeld wel een aantal Xbox Live Arcade titels en een Xbox 360-exclusive van Square.

Square Enix zal in samenwerking met Game Art met een arcade-stijl shooter, code-naam Project Sylph, komen die veel drama en science-fiction zal bevatten en exclusief zal zijn voor de Xbox 360. Namco is bezig met Culdcept Saga, een mix tussen een bordspel en een RPG, voor de Xbox 360 en dit spel zal ook online-multiplayer bevatten. Namco zal ook Pac-Man naar Xbox Live Arcade brengen, de klassieke versie. Andere ontwikkelaars die bezig zijn met games voor Xbox Live Arcade zijn Hudson, Konami en SNK. Het spel Galaga schijnt ook al zo goed als klaar te zijn voor Xbox Live Arcade.

Blue Dragon is een belangrijke titel voor de Xbox 360 in Japan en tijdens de persconferentie werd een nieuwe trailer getoond. Helaas zijn hier nog geen beelden van. Wel werd verteld dat het spel eind dit jaar nog moet uitkomen. Lost Odyssee zal uitgegeven worden in 2007 en deze herfst zal er een demo online komen van dit spel.

Update 12:20

Microsoft komt met een nieuwe RPG die ontwikkeld zal worden door Tri-Ace in samenwerking met Microsoft Game Studios. Tri-Ace is ook wel bekend van Star Ocean, Valkyrie Profileen Radiant Stories. Er is echt nog weinig bekend gemaakt, behalve dat realtime een belangrijk element wordt in het spel. Op de E3 komen we waarschijnlijk meer te weten over deze RPG.

Met dank aan Mystikvm voor het melden van deze update