Meer PlayStation 3 details bekend

Phil Harrison heeft zijn keynote-speech gegeven op de Gamers Developers Conference en zoals verwacht heeft de PlayStation 3 ook zijn opwachting gemaakt, net als de PSP en natuurlijk ook de PlayStation 2.

Eén van de speerpunten van zijn toespraak is de online-mogelijkheden van de PlayStation 3. Het online-netwerk van Sony zal de ontwikkelaars zelf een hoop vrijheid geven. Net als Xbox Live zal het netwerk ook videochat bevatten, berichten versturen is mogelijk en ook pop-ups over de status zijn aanwezig. Waar Sony ook naar toe wil gaan is een online-distributie systeem. Er zullen games online komen te staan die vervolgens naar de harde schijf gedownload kunnen worden en vanaf daar gespeeld worden. Of dit gaat om volledige games, of iets als Xbox Live Arcade was niet helemaal duidelijk. Wel verwees hij de bezoekers naar deze website: http://us.playstation.com/beyond/

Een goede toevoeging aan Xbox Live is de marketplace, en Sony gaat dit op een andere manier aanpakken. In games kunnen speciale in-game shops komen vanwaar de speler extra content kan downloaden. Games zoals MotorStorm en F1 zullen zulke in-game shops bevatten. Volgens Phil zal in-game advertising erg belangrijk worden voor de PS3.

Natuurlijk kwam ook de wereldwijde launch eventjes aan bod en Sony zal de PS3 echt wereldwijd lanceren, dus ook de Aziatische regio's buiten Japan en Australië zullen in november de beschikking krijgen over de PS3. Het nieuwe formaat Blu-Ray zal ook zorgen voor meer wereldwijde launches van games. Doordat er meer data op een Blu-Ray disc past kunnen publishers alle talen op één disc kwijt en daardoor eerder een game wereldwijd uitbrengen.

Het belangrijkste van de PS3 zijn natuurlijk de games en Phil liet een aantal real-time demo's zien van onder andere MotorStorm en Warhawk (helaas nog geen beelden). Hij vertelde ook dat Warhawk in ieder geval speelbaar zal zijn op de E3 die in mei zal plaats vinden. Een nieuwe Ratchet and Clank zit er ook aan te komen , net als een next-gen Singstar met downloadbare songs en de mogelijkheid om video's en photo's digitaal te distributeren. Verder waren er nog een aantal tech-demo's te zien, waaronder een auto die helemaal aan kleine stukjes werd geschoten. Dit schijnt de basis te zijn voor een nog onbekende game die wordt ontwikkeld door Sony London Studios.

Ook de PSP en de PS2 kwamen eventjes aan bod. Over de PSP had Phil te vertellen dat er binnenkort downloadbare games beschikbaar zullen komen; waaronder oude PS1 games, maar ook nieuwe games. Via de PSP zal het ook mogelijk worden om content te bekijken welke op de PS3 staat. Over de PS2 was hij kort maar krachtig: de PS2 is voorlopig nog niet afgeschreven en zal nog jarenlang games krijgen. Waaronder God of War II die begin 2007 zal moeten verschijnen en speelbaar zijn op de E3.

Met dank aan netto_m en nipeng voor het submitten van dit nieuws