EA ontslaat 5% van personeelsbestand

Electronic Arts heeft vandaag bekend gemaakt een deel van het personeelsbestand te moeten ontslaan. In het totaal zullen er wereldwijd tussen de 325 en 350 banen verloren gaan, wat neerkomt op ongeveer 5% van het totale personeelsbestand van EA. De persvoorlichter van EA wist wel te vertellen dat een aantal van de ontslagen medewerkers een baan elders aangeboden zal worden maar om hoeveel personen dit zal gaan is nog niet bekend.

De vele ontslagen zijn een gevolg van de overgangsperiode waar de game-industrie zich nu in bevindt, aldus de persvoorlichter van EA. Tevens meldde deze dat de ontslagen niets te maken hebben met een bepaalde game.

Er zijn al meldingen van ontslagen in het hoofdkwartier van EA in Redwood Shore. Vandaag zullen ook de medewerkers van EA studio�s Tiburon (Florida) en Canada (Vancouver) te horen krijgen wie binnenkort niet meer hoeft terug te komen.

Dat het bericht vandaag komt is niet zo vreemd, aangezien morgen EA haar kwartaalcijfers van het 3e financiële kwartaal bekend zal gaan maken.