Microsoft gaat investeren in de PC als gaming-platform

Microsoft zegt van plan te zijn om de komende 18 maanden sterk te investeren in de PC/Windows als gaming platform. De PC moet dezelfde 'geloofwaardigheid' krijgen als de Xbox en PlayStation.

Product manager Kelly Stansmore van Microsoft liet weten dat het de grootste investering van Microsoft ooit in PC-gaming is. Jaar op jaar daalt de opbrengst van Windows met 10% en men verliest veel etalageruimte in winkels. Ook gaf ze toe dat Microsoft de afgelopen jaren bij heeft gedragen aan de afname van de populariteit van de PC als gaming platform door er niet of nauwelijks in te investeren maar dit geld te gebruiken voor de Xbox.

Group manager Chris Donohue zei “We’re putting the ‘game’ back in Windows. We’re over the hump with Xbox 360 so now ready to build Windows as a platform.”

Belangrijk deel van dit plan is de cross-compatibility van de Xbox 360 peripherals met de PC. Daarnaast zullen een aantal grote publishers op de dozen van hun games voortaan Games for Windows gaan zetten vergelijkbaar met de randen op de dozen van consolegames.

In ons eigen subforum GAM loopt al een discussie over dit nieuws.