SCi heeft grote plannen met Eidos na overname

De Britse uitgever SCi heeft aangekondigd dat het bedrijf de merknaam van het sinds kort overgenomen Eidos zal gebruiken voor al haar toekomstige produkten. Hoewel de organisatie gewoon SCi Entertainment Group zal blijven heten, zullen games de bekendere Eidos merknaam meekrijgen. Vooral in Noord-Amerika is Eidos een erg bekende merknaam.

SCi wil haar positie in Noord-Amerika versterken. Toevallig heeft Eidos nog een kantoor in het bezit in San Francisco. Dat kantoor wil SCi gebruiken voor de distributie in Noord-Amerika in de hoop door te groeien. SCi zal alleen wat problemen krijgen met de eerstvolgende games die uitgegeven moeten worden door Eidos, want de ontwikkelaar heeft nog een deal lopen met Take Two waarin staat dat Take Two de uitgeefrechten bezit voor onder andere de Conflict-serie. Natuurlijk zal SCi ook gebruik maken van het Eidos-netwerk in Europa om haar games uit te gaan geven.

Maar SCi is nog veel meer van plan. Zo moet de naam Eidos van de Amerikaanse effectenbeurs NASDAQ verdwijnen, want het zou veel te duur zijn om op die lijst te mogen staan. SCi zal ook haar financiële jaar veranderen van 30 september naar 30 juni. Als alle plannen zijn doorgevoerd verwacht SCi een verlies van 7 miljoen pond. Het bedrijf vindt die investering de moeite waard omdat deze in de toekomst zeker zijn vruchten zal afwerpen.