Nintendo klaagt piraten aan

Een rechter in Amerika heeft een voorlopig verbod ingesteld op het verkopen van ongelicenseerde produkten in winkelcentra en winkels in de buurt van Seattle. De piraten verkochten ongelicenseerde produkten met nagemaakte "Seals of Quality". Het ging vooral om joysticks met Nintendogames erin die direkt op de tv kunnen worden aangesloten. De apparaten waren directe kopiën van N64 controllers.

Het is zeer waarschijnlijk dat deze produkten via China de VS zijn binnengekomen. Alhoewel maar een klein aantal winkels de produkten verkochten, lijkt het erop dat er een grote organisatie achterzit. In China is de piraterij zo'n groot probleem dat Nintendo zijn nieuwste consoles er niet eens meer uitbrengt. Dit jaar is in China een controller uitgekomen met ingebouwde N64 waarvoor een aantal spellen zijn uitgekomen. Het lijkt erop dat Chinese piraten dit produkt nu hebben nagemaakt en weer elders in de wereld verkopen.

De schadeclaim van Nintendo is nog onbekend, maar als men uitgaat van het geschade vertrouwen van kopers en producenten en de misgelopen inkomsten dan lijkt het erop dat de claim in de miljoenen gaat lopen.