Twee man uit anti-Wilders-clip bekend

Icoon BinnenlandsTwee jongeren die figureren in de videoclip waarin een 'look-a-like' van Geert Wilders de keel wordt doorgesneden, zijn geïdentificeerd als twee Eindhovenaren van Marokkaanse afkomst. De informatie is doorgegeven aan de veiligheidsdienst AIVD en de politie, zo melden vandaag BN/De Stem en alle andere GPD-dagbladen.

De PVV-leider deed zaterdag bij de politie aangifte, nadat hij op de internetsite GeenStijl het filmpje had gezien. De videoclip zou zijn gemaakt door Youssef & Kamal. Wilders deed in juli 2005 ook al aangifte vanwege een rapsong die onder de naam Youssef & Kamal was uitgebracht.

Wilders noemde het filmpje zaterdag schandalig: ''Zo goor is het nog nooit geweest.'' Het filmpje begint met de tekst 'Eindhoven Mocros'. Op het filmpje zijn straatbeelden te zien, afgewisseld met beelden van gemaskerde jongeren.

'Bestaan niet'
Overigens meldde website GeenStijl gisteren dat Youssef & Kamal helemaal niet bestaan. Het zou volgens het weblog ''gewoon een blank 20-jarig Nederlands ettertje'' zijn ''dat de boel briljant loopt te fucken'' en wiens naam en adres bij de redactie bekend zijn.

Filmpje is te vinden op Dumpert.nl