Aanhouding in zaak vermiste zwangere vrouw

PolitieVanochtend is in het Noord-Hollandse Zwaag een 43-jarige man aangehouden in verband met de vermissing van Deborah Rosiek. De hoogzwangere 39-jarige Rosiek werd voor het laatst gezien op 17 juni 2003, één dag voordat zij middels een keizersnee zou bevallen van een tweeling.

De politie heeft nog niet gezegd wie de aangehouden persoon is, maar TV Noord-Holland meldt dat het vrijwel zeker gaat om Hans P. Deze P. heeft in 2004 al eens drie maanden vastgezeten in deze zaak. Hij was de geheime minnaar van Rosiek. De politie verdacht hem er indertijd van dat hij haar had vermoord en het lichaam dumpte in het IJsselmeer tussen Muiden en het eiland Pampus. Het lijk van de vrouw is echter nooit gevonden. P. werd na enige tijd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Op de site van misdaadverslaggever Peter R. De Vries staat een gedocumenteerd stuk over deze zaak, en de rol die P. daarin zou hebben gespeeld. Volgens dat artikel is Hans P. geen onbekende van de politie. Hij heeft jarenlang als agent gewerkt bij het Amsterdamse korps en werkte ten tijde van de verdwijning in de beveiligingsbranche. De man bleek al jaren een complex dubbel leven te leiden. Hij woonde samen met zijn vriendin Bo, waar hij ook een dochtertje mee heeft, maar had ondertussen ook een geheime relatie met Deborah.