Ontvoerde dochter na 30 jaar terecht

Icoon OpmerkelijkDertig jaar geleden verdween de 21 maanden oude dochter van Laura Gooder, afgelopen zaterdag hoorde Gooder (nu 53) dat haar kind Genevieve als 31-jarige vrouw en zelf moeder in Arizona woont. Saillant detail: zowel de verdwijning als het bericht dat Genevieve terecht is vonden plaats in het moedersdagweekend.

Eric Nielsen, gescheiden van Gooder, had zijn dochter in mei 1976 voor een nachtje logeren meegekregen, maar bracht haar vervolgens niet meer terug. De twee verlieten de staat waar ze woonden en verhuisden naar Arizona, waar het jonge meisje onder een nieuwe naam opgevoed werd. Nielsen had Genevieve wijsgemaakt dat haar moeder bij een auto-ongeval om het leven was gekomen. Ondanks dat de politie in de loop der tijd verschillende malen de familie van Nielsen ondervroeg, wisten ze niet achter de verblijfplaats van vader en dochter te komen.

Een tip leidde de politie naar een gevangenis in Arizona, waar Nielsen vanwege een geheel andere zaak momenteel vastzit. Voor de kidnapping van zijn dochter kan hij voor minimaal tien jaar opnieuw achter de tralies verdwijnen. Moeder en dochter hebben ondertussen nog geen contact gehad. Volgens een politiewoordvoerder is de 31-jarige Genevieve emotioneel ingestort door de plotselinge onthullingen over haar leven. Laura Gooder, die hertrouwd is en uit haar tweede huwelijk drie zonen heeft, wacht gespannen op een belletje van haar verloren gewaande dochter. "De cirkel is rond. Het is op de dag af dertig jaar geleden dat ze verdween. Dit is het mooiste moederdagsgeschenk dat ik ooit kon krijgen."

Ontvoerde dochter na 30 jaar terecht
Links: Genevieve als baby, rechts: een verouderingsfoto van hoe
ze er mogelijk nu uitziet, gebruikt voor haar opsporing. Volgens
een politiewoordvoerder ziet de echte Genevieve er anders uit.