Medewerkster school in problemen om seksfoto's

Icoon BinnenlandsDeze week verschenen er voor de verandering weer eens een stel obscene foto's op verschillende Nederlandse weblogs, waaronder VKMag en Geenstijl. Op de foto's zijn een medewerkster van het Sint Vituscollege in Bussum en een tienerjongen (geen leerling van de school) te zien in enkele "erotische" posities, buiten bij een Bussums café. De betreffende vrouw is haar baan als administratief medewerkster op de school zo goed als kwijt, de jongen op de foto's noemt het gebeuren in een interview met NOS Headlines echter een uit de hand gelopen grap.

De jongen zou de - al op leeftijd zijnde - vrouw na een avondje stappen mee naar buiten gelokt hebben, alwaar door zijn vrienden enkele 'geile' foto's van de twee gemaakt werden. "Ik vind het heel vervelend voor die mevrouw (...) Natuurlijk heb ik er spijt van", aldus de jongen in het vraaggesprek. "Ik had dit niet kunnen voorzien. Die foto's zijn gewoon gemaakt, en die gingen als een speer. Niet dat ik iets verstuurd heb, maar goed. Ik ben net zo goed slachtoffer als zij."

"Ik was met mijn vrienden uit eten en dit zou eigenlijk alleen binnen onze vriendengroep blijven. Maar toen is er een e-mailadres gekraakt. En daardoor is het doorgestuurd naar iedereen. En daar is het mis gegaan", aldus de jongen, die zegt zich niet aangetrokken te voelen tot de vrouw. "Het was gewoon een geile grap."

Het Sint Vituscollege, een middelbare school voor HAVO, Atheneum en Gymnasium, betreurt het feit dat de school in verband wordt gebracht met de zaak. "De foto's tonen de vrouw in een compromitterende situatie, die zich in haar vrije tijd heeft voorgedaan en die geen enkele relatie met de school of met leerlingen van de school heeft", zo stelt de school in een persbericht. De betreffende medewerkster zit inmiddels met ziekteverlof thuis. Benadrukt wordt dat zij geen docente van de school is; het zou een administratief medewerkster zijn.

Met dank aan doppelgänger voor de submit.